Play
Play
Slider
LISTA STATELOR pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul R.Moldova, în situația stării de urgență de sănătate publică prin COVID-19:  https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/ Pentru informaţii privind noul coronavirus, apelaţi LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

Reprezentanții Directoratului pentru Calitatea Medicamentelor și Îngrijirea Sănătății al Consiliului Europei în vizită de lucru la ANSP

Marţi, 21 ianuarie 2020, în incinta Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), a avut loc o întrevedere de lucru a conducerii instituţiei cu delegația Directoratului pentru Calitatea Medicamentelor și Îngrijirea Sănătății al Consiliului Europei.

Directorul adjunct al ANSP, inspector șef sanitar de stat, Vasile Guştiuc, a informat oaspeţii despre principalele domenii de activitate ale instituţiei, atribuțiile de bază ce revin Direcţiei control de stat în sănătate conform competenţelor, în special, ce ţin de organizarea supravegherii produselor cosmetice.

În cadrul discuțiilor, reprezentanţii delegaţiei şi-au arătat deschiderea pentru acordarea suportului metodic necesar la dezvoltarea capacităţilor de lucru ale ANSP pe domeniul supravegherii circulaţiei produselor cosmetice şi controlul calităţii acestora. Totodată, au fost evidenţiate pricipalele aspecte privind colaborarea în perspectivă pe acest domeniu.

Directoratul pentru Calitatea Medicamentelor și Îngrijirea Sănătății al Consiliului Europei este structura europeană ce contribuie la asigurarea și sustenabilitatea dreptului fundamental al omului de a avea acces la medicamente și asistență medicală de bună calitate. EDQM contribuie la dezvoltarea sustenabilă a sănătății din Republica Moldova în următoarele domenii: medicamente, transfuzia sângelui, transplant și calitatea cosmeticelor.

 Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580