Play
Play
Slider
AI GRIJĂ! OPREŞTE RĂSPÂNDIREA COVID-19 !!! Pentru informaţii privind noul coronavirus, apelaţi LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

Organizarea alimentației copiilor în instituțiile de învățământ din raionul Strășeni discutată în cadrul unor şedinţe de lucru

În perioada 16-17 mai curent, în patru grădinițe din or. Strășeni au fost organizate ședințe de lucru cu peste 400 de părinți ai copiilor, care frecventează aceste instituții, la care au participat consilierul principal de Stat al prim-ministrului, Viorelia Moldovan-Bătrînac, secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dl Boris Gîlca, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dl Igor Șarov, directorul interimar al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, dl Iurie Pînzaru; specialiști ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău, Străşeni, precum şi reprezentanţi ai autorităților publice locale din raionul Strășeni. 60384836_587071078449420_3952136606932008960_n

În cadrul discuțiilor au fost abordate problemele în organizarea alimentației copiilor din instituțiile de învățământ din raionul Strășeni după implementarea proiectului pilot al Guvernului Republicii Moldova, care prevede organizarea alimentației copiilor de un singur operator economic şi nu de instituția de învățământ, așa cum era anterior.

60354627_636773360083311_1940141894172409856_nCompania care a câştigat licitaţia din 01 aprilie curent a elaborat și coordonat în modul stabilit meniurile model pentru perioada iarnă-primăvară, pentru organizarea alimentației copiilor și a elevilor în instituțiile de învățământ din raionul Strășeni în conformitate cu prevederile Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos și activitate fizică adecvată în instituțiile de educație din Republica Moldova, aprobate prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 638 din 12.08.2016, în care au fost prevăzute zilnic fructele și legumele în stare proaspătă, pâinea din făină integrală și redusă cantitatea zilnică de crupe, pâine, paste făinoase, grăsimi, zahăr și sare. Acestea au fost perfectate de către ingineri tehnologi specializați în alimentația publică și verificate de specialiștii Centrului de Sănătate Publică Chișinău şi ulterior aprobate.

Din partea părinților au fost expuse obiecțiile cu privire la cantitățile mici de bucate și compatibilitatea acestora, la care reprezentanții autorităților competente prezente au prezentat răspunsuri argumentate și au menționat despre importanța creșterii în consum a cantităților de fructe, legume, carne, pește și de reducere a cantităților de pâine, crupe, zahăr și sare, nereguli stabilite pe parcursul anului 2018.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580