Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în vizită de lucru la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a efectuat astăzi, 19 noiembrie, curent, o vizită de lucru la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia au fost abordate subiectele prioritare privind buna funcţionalitate a instituţiei şi evaluarea situaţiei curente.

În cadrul întâlnirii de lucru cu angajaţii ANSP, organizată inclusiv în regim on-line cu participarea şefilor subdiviziunilor teritoriale, au fost discutate cele mai stringente probleme cu care se confruntă instituţia, atât de ordin financiar, cât și administrativ, precum şi măsurile imediate care vor contribui la soluţionarea acestora.

Dna ministru a exprimat disponibilitatea şi deschiderea spre o conlucrare eficientă a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) cu subdiviziunile Agenţiei în vederea obţinerii unor rezultate palpabile în scurt timp. Dna ministru a dat asigurări privind susţinerea şi suportul permanent în procesul de consolidare a eforturilor la înlăturarea problemelor cu care se confruntă ANSP.

Dl director interimar al ANSP, Nicolae Furtună, a făcut o trecere în revistă a principalelor sarcini ale instituţiei, dar şi a problemelor actuale. Totodată, a fost menţionată importanţa vitală a ANSP, ca una dintre principale instituţii din sistemul de sănătate din ţară.

Dna Viorica Dumbrăveanu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de specialiştii ANSP care depun eforturi pentru a continua reformele în sistemul de sănătate publică şi a mulţumit colectivului pentru receptivitate. Dna ministru şi-a manifestat disponibilitatea de a avea astfel de întrevederi periodic pentru a discuta și identifica lacunele şi a găsi în comun căile de soluţionare.

În cadrul şedinţei, şefii de Direcţii au adresat întrebări privind problemele cu care se confruntă în activitate, fiind prezentate concluziile și recomandările de rigoare.

 

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

  • În perioada 01.01– 16.12.2019, au fost înregistrate 90 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 23 au fost de import. Din numărul total de cazuri de rujeolă, 40 au fost înregistrate în perioada 01.06-30.07.2019. Au fost confirmate alte 2 cazuri de rujeolă înregistrate la copiii contacți cu cazul recent confirmat din Chișinău. Alte 2 cazuri suspecte la rujeola au fost înregistrate în Chișinău, la o persoană, în vârstă de 32 ani şi respectiv, la un copil cu vârsta de 1 an, nevaccinat. Cazurile se află în proces de investigare. Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău–58 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–2 cazuri, Edineț–1 caz, Stefan Vodă–1 caz, Glodeni – 1 caz și Dondușeni – 1 caz. Pe parcursul anului 2018 au fost înregistrate 340 de cazuri confirmate de rujeolă.  VACCINUL ÎMPOTRIVA  RUJEOLEI  PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!

© 2019 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.