INVITAŢIE PENTRU MASS-MEDIA

Proiect „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, vă invită la deschiderea Seminarului de instruire „Pune capăt violenței de gender. Promovează sănătatea la locul de muncă”, organizat în contextul Campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței de gen”.

Seminarul dedicat specialiștilor în sănătate publică va fi facilitat de expertul cu cea mai bună practică în domeniul de promovare a sănătății la locul de muncă din Uniunea Europeană, dr. Roberto Moretti, Unitatea de Promovare a Sănătății, Departamentul de Sănătate din Bergamo, Italia.

La ora 12.00 – 12.30, expertul de nivel înalt, dr. Roberto Moretti, va susține o sesiune de interviu pentru presă în contextul Campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței de gen împotriva femeilor”.

La eveniment vor participa Daniela Demișcan, șefa Direcției de Politici în Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Nicolae Furtună, directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Ala Curteanu, lidera de echipă a Proiectului „Viață Sănătoasă”.

Evenimentul va avea loc la data de 20 noiembrie 2019, în sala mare a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Chișinău, str. Gh. Asachi 67A, cu începere de la ora 10.00.

Vă așteptăm cu drag!

  • În perioada 01.01– 16.12.2019, au fost înregistrate 90 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 23 au fost de import. Din numărul total de cazuri de rujeolă, 40 au fost înregistrate în perioada 01.06-30.07.2019. Au fost confirmate alte 2 cazuri de rujeolă înregistrate la copiii contacți cu cazul recent confirmat din Chișinău. Alte 2 cazuri suspecte la rujeola au fost înregistrate în Chișinău, la o persoană, în vârstă de 32 ani şi respectiv, la un copil cu vârsta de 1 an, nevaccinat. Cazurile se află în proces de investigare. Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău–58 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–2 cazuri, Edineț–1 caz, Stefan Vodă–1 caz, Glodeni – 1 caz și Dondușeni – 1 caz. Pe parcursul anului 2018 au fost înregistrate 340 de cazuri confirmate de rujeolă.  VACCINUL ÎMPOTRIVA  RUJEOLEI  PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!

© 2019 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.