Play
Play
Slider
Lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova: https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/.  LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

Directori ai instituțiilor de sănătate publică din regiunea europeană s-au întrunit la Chişinău pentru a împărtăși experiența în domeniul sănătății publice

În perioada 08-09 aprilie curent, la Chișinău, se desfășoară reuniunea directorilor institutelor europene de sănătate publică din cadrul Asociației Internaționale a Institutelor de Sănătate Publică (IANPHI).  La eveniment participă directori de instituții din Albania, Franța, Germania, Ucraina, Scotland, Norvegia, Polonia, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Estonia și Kyrgystan.

În cadrul reuniunii, experții din sănătate publică discută subiecte prioritare în domeniul sănătății publice, precum:  vaccinarea, prevenirea maladiilor transmisibile și nontransmisibile, acoperirea universală cu servicii medicale, obiectivele de dezvoltare durabilă, etc.

DSC_0226În deschiderea evenimentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a menționat că pentru sistemul de sănătate din țara noastră este o onoare găzduirea acestui eveniment important. „Îmi exprim convingerea că subiectele abordate în cadrul acestui eveniment, discuțiile și recomandările directorilor instituțiilor de sănătate publică din regiunea europeană, vor avea continuitate cu soluții concrete pentru dezvoltarea domeniului sănătății publice din Republica Moldova”, a subliniat Silvia Radu.

Ministrul a oferit diplome de apreciere pentru contribuție semnificativă la dezvoltarea domeniului de sănătate publică din țara noastră, la 4 membri ai IANPHI.

DSC_0378Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică participă la acest eveniment cu 3 prezentări la temele: ”70 ani ai ANSP”, ”Urgențele în sănătatea publică” și ”Experiența Republicii Moldova în domeniul imunizărilor”.

Menționăm că decizia privind organizarea Reuniunii anuale a directorilor Instituțiilor Naționale de Sănătate Publică din regiunea europeană în Republica Moldova a fost luată la Reuniunea anuală 2018 din Polonia.

Informăm că IANPHI cuprinde 109 membri din 95 țări, care contribuie la consolidarea agențiilor guvernamentale responsabile pentru sănătatea publică. IANPHI îmbunătățește sănătatea lumii prin valorificarea experienței și a expertizei instituțiilor sale membre pentru a construi sisteme puternice de sănătate publică.

DSC_0267DSC_0250DSC_0231DSC_0281DSC_0326DSC_0290