Play
Play
Slider
LISTA STATELOR pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul R.Moldova, în situația stării de urgență de sănătate publică prin COVID-19:  https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/ Pentru informaţii privind noul coronavirus, apelaţi LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

CSP Chişinău desfăşoară cursuri de instruire igienică și școlarizare sanitară în regim online

În contextul respectării recomandărilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind controlul și combaterea infecției COVID–19 şi a evoluţiei situației epidemiologice, a fost modificat modul de organizare a activităților de instruire igienică.

Astfel, Centrul de Sănătate Publică Chișinău a reluat activitatea de instruire igienică și școlarizare sanitară doar în regim online, aceasta fiind o modalitate accesibilă pentru beneficiari, dar şi sigură pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. Examenele sunt susţinute ulterior, tot în regim online, după principiul “întrebare- răspuns”.

Specialiştii CSP Chişinău au remarcat că experiența primei echipe de persoane care a participat la astfel de cursuri, a fost una utilă şi benefică, fiind instruite deja 37 de persoane din domeniul industriei alimentare şi 20 de persoane din instituțiile de învăţământ preșcolar.

Pe parcursul săptămânii curente, sunt programate pentru instruire încă 120 de persoane din instituțiile de învăţământ preșcolar.

Cursurile de instruire se organizează pentru toate profesiile ce se supun obligatoriu instruirii igienice, în bază de contract. Totodată, specialiştii CSP Chişinău oferă posibilitatea participării, gratuit, la ore de educație pentru sănătate, la solicitare. Orele se coordonează cu CSP Chişinău, în prealabil.

Îndemnăm toți doritorii să se programeze pentru desfăşurarea cursurilor de instruire igienică în regim online sau/și a orelor de educație pentru sănătate și promovare a modului sănătos de viață la tel.: 022574389, 022574386. De asemenea, vă puteţi adresa cu un mesaj la e-mail: instruire.igienica@mail.ru. Pentru cursurile de instruire igienică, persoanele fizice și juridice se pot adresa la ghişeul unic al CSP Chișinau, str. A.Hîjdeu, 49 pentru încheierea cotractelor.

Amintim că purtarea măștilor şi respectarea măsurilor de sănătate publică sunt obligatorii!

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-642