Play
Play
Slider
AI GRIJĂ! OPREŞTE RĂSPÂNDIREA COVID-19 !!! Pentru informaţii privind noul coronavirus, apelaţi LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

Consumul alcoolului în rândurile populației, examinat în cadrul ședinței Consiliului Național Coordonator pentru implementarea PNPCA

La data de 18 iunie 2018, în cadrul ședinței Consiliului Național Coordonator pentru implementarea Programului național privind controlul alcoolului pe anii 2012-2020 (PNPCA), prezidată de vicepremierul Cristina LESNIC,  reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Direcției Prevenirea și Controlul Bolilor Netransmisibile din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și exponenții mediului asociativ, au examinat chestiunea privind consumul alcoolului în rândurile populației Republicii Moldova.

consum

 

La eveniment, de reprezentații entităților publice responsabile, au fost expuse o serie de rapoarte și informații cu privire la consumul de alcool și cauzele care induc la acest fapt și abordată necesitatea dezvoltării, la nivel instituțional, a unui șir impunător de date statistice obiective și indicatori pentru a facilita studierea în dinamică a consumului de alcool de la prima sursă inclusiv multidimensional.

Moderatorul ședinței, vicepremierul Cristina LESNIC a reiterat că, prevenirea și educarea cetățenilor privind consumul de alcool, va spori combaterea acestui fenomen negativ și dăunător sănătății, cu semnificative implicații în cadrul populației spațiului rural din republică, concluzionând că se impune iminent necesitatea conjugării eforturilor și direcționării lor în acest sens cu studierea mai profundă inclusiv și dinamica acestui fenomen.

 Următoarea ședință a Consiliului Național Coordonator pentru implementarea Programului național privind controlul alcoolului pe anii 2012-2020 va fi convocată la finele lunii iunie curent.

 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media  022574700

Pentru mai multe detalii apelați la tel.:022574657