Play
Play
Slider
Lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova: https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/ LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

Atelier de lucru pentru consolidarea capacităților profesionale ale specialiştilor în domeniul controlului de stat în sănătate

La finele săptămânii trecute, în incinta Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, a fost desfăşurat atelierul de lucru pentru creșterea capacităților profesionale în organizarea şi realizarea activităţii specialiştilor din domeniul controlului de stat în sănătate. La eveniment a participat conducerea Agenţiei şi personalul abilitat cu drept de control de stat în sănătate din cadrul Centrelor de Sănătate Publică (CSP) teritoriale.

Conform Agendei, în cadrul Atelierului au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de punerea în aplicare cât mai eficientă a metodelor de lucru în activitatea inspectorilor din cadrul ANSP şi CSP teritoriale.

Astfel, aspectele de bază abordate au fost expuse și elucidate în rapoarte ce vizează rezultatele activităţii subdiviziunilor teritoriale ale ANSP în domeniul controlului de stat în sănătate pe parcursul trimestrului III a.2019, inclusiv organizarea şi realizarea activităţilor în domeniu de către specialiştii CSP Cahul (trimestrul III, a.2019). 

La compartimentul controlului tutunului, au fost punctate prevederile Legii 278/2007, care vor intra în vigoare din a.2020, precum și aplicarea lor în cadrul controlului de stat.

Specialiştii prezenţi la atelier au discutat unele subiecte privind corectitudinea aplicării măsurilor de constrângere administrativă în activitatea controlului de stat în sănătate şi planificarea activităţilor pentru a.2020.

Atelierul de lucru a finalizat cu discuţii și recomandări pentru eficientizarea lucrului în domeniul controlului de stat în sănătate.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580