Play
Play
Slider
AI GRIJĂ! OPREŞTE RĂSPÂNDIREA COVID-19 !!! Pentru informaţii privind noul coronavirus, apelaţi LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

Antrenament privind acţiunile laboratoarelor RNOCL în eventuale situații legate de risc chimic, biologic și radiologic

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), în comun cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, a organizat, la 16 octombrie 2019, antrenamentul Rețelei Naționale de Observare și Control de Laborator (RNOCL), conform planului de pregătire a protecției civile.

În antrenament au fost implicate laboratoarele a 10 CSP teritoriale din cadrul ANSP, care au beneficiat de probe conform tematicii „Algoritmul de acțiune al instituțiilor și laboratoarelor RNOCL la depistarea substanțelor radioactive, chimice și bacteriologice în mediul înconjurător”.

Probele-fantomă pentru antrenament au fost pregătite de specialiștii laboratoarelor de referință din cadrul Direcției de diagnostic de laborator a ANSP. Probele din sediul central au fost preluate de personalul direcțiilor/secțiilor teritoriale de situații excepționale pentru transmiterea în laboratoarele teritoriale din cadrul RNOCL. 

Antrenamentul a avut drept scop evaluarea gradului de pregătire a laboratoarelor în eventuale situații excepționale legate de risc chimic, biologic și radiologic, precum și asigurarea unei conlucrări eficiente între IGSU şi direcţii/secţii teritoriale ale ANSP, laboratoarele CSP teritoriale.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580