Play
Play
Slider
LISTA STATELOR pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul R.Moldova, în situația stării de urgență de sănătate publică prin COVID-19:  https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/ Pentru informaţii privind noul coronavirus, apelaţi LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

Ambasada Franţei în Republica Moldova a donat Laboratorului ANSP un lot de consumabile necesare în lupta cu infecția COVID-19

În semn de susţinere pentru cetățenii ţării noastre în combaterea pandemiei cauzate de noul coronavirus, Ambasada Franţei în Republica Moldova a donat un lot de echipamente şi consumabile necesare la efectuarea testului de depistare a infecţiei COVID-19. Donaţia a fost realizată, vineri, 10 aprilie curent, în cadrul Laboratorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, dl Pascal Le Deunff, a exprimat solidaritatea şi preocuparea în aceste momente în care toată lumea depune eforturi pentru a face faţă pandemiei, iar consolidarea acţiunilor într-un bloc comun sunt esenţiale. Ambasadorul a reiterat angajamentul Uniunii Europene (UE) şi a Franţei pentru susţinerea cetăţenilor R.Moldova, menţionând că măsurile întreprinse au scopul de a susţine eforturile autorităţilor în lupta cu noul coronavirus.

Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Constantin Rîmiș, şi-a exprimat recunoştinţa şi gratitudinea pentru gestul de solidaritate. Oficialul MSMPS a adus sincere mulţumiri pentru colaborarea şi suportul acordat ţării noastre în lupta cu această pandemie şi a declarat că unificarea eforturilor este esenţială pentru a lupta cu această provocare nu doar pentru Republica Moldova, ci pe plan mondial.

Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a menţionat că acest lot este indispensabil în procesul de detectare a virusului ce cauzează COVID-19 şi asigură efectuarea investigaţiilor de laborator prin tehnici de biologie moleculară (RT-PCR), conform tuturor rigorilor şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media