Dacă ați revenit dintr-o călătorie și aveți febră, tuse, rinoree, solicitați asistenţă medicală la 112. Pentru informații suplimentare apelați LINIA VERDE a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: 0 800 12300.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă despre un caz suspect de toxiinfecţie alimentară la liceul din satul Cioc-Maidan, raionul Comrat

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă că a fost înregistrat un caz suspect de toxiinfecţie alimentară în grup între elevii  Liceului Teoretic “F.Ianioglo” din satul Cioc-Maidan, raionul Comrat, în urma căruia au fost spitalizaţi 36 de copii de diferite vârste. La moment, starea elevilor este satisfăcătoare. Aceştia primesc tratamentul necesar și se află sub supravegherea medicilor.

La internare în secţia de boli infecţioase a IMSP Spitalul raional Comrat, copiii prezentau greaţă, vomă, slăbiciune general şi semne de intoxicaţie.

Potrivit informațiilor preliminare, copiii s-ar fi intoxicat după ce au consumat alimente la cantina liceului. Specialiştii ANSP desfășoară investigația epidemiologică în focar pentru elucidarea cauzei intoxicației, în comun cu specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Au fost prelevate probe de la bolnavi şi din obiectele mediului pentru investigații de laborator. Cercetarea epidemiologică şi măsurile antiepidemice în focar continuă.

Vom reveni cu informații suplimentare după finalizarea investigării cazului.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media

© 2020 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.