Play
Play
Slider
LISTA STATELOR pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul R.Moldova, în situația stării de urgență de sănătate publică prin COVID-19:  https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/ Pentru informaţii privind noul coronavirus, apelaţi LINIA VERDE a ANSP: 0 800 12300

Actualizarea situației privind rujeola în Republica Moldova

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că la moment se află în proces de investigare 3 cazuri suspecte de rujeolă, înregistrate printre contacții unui copil la care a fost confirmată recent boala. Cazurile au fost înregistrate în Chișinău, la copii cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, toți nevaccinați din motivul refuzului părinților. Încă un caz suspect a fost înregistrat în Ungheni la un copil cu vârsta de 1 an 10 luni, recent venit din Federația Rusă, nevaccinat împotriva rujeolei.

Menţionăm că recent, 4 cazuri au fost confirmate prin investigații de laborator, la copii cu vârste cuprinse între 5 luni și 7 ani, după ce s-au aflat în contact cu alt copil la care a fost confirmată boala.

În perioada 01.01.2020 – 17.03.2020, au fost înregistrate 7 cazuri confirmate de rujeolă în mun. Chișinău, dintre care 2 de import.

În perioada anului 2019 au fost înregistrate 90 cazuri confirmate de rujeolă, iar în anul 2018 –  340 cazuri de rujeolă.

VACCINUL ÎMPOTRIVA  RUJEOLEI  PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!