Specialişti ai instituţiilor din cadrul SSSSP, decoraţi cu înalte distincţii de stat

La 16.09.2016, Preşedintele Republicii Moldova, dl Nicolae TIMOFTI a înmânat înalte distincţii de stat specialiştilor instituţiilor din cadrul Serviciului de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice (SSSSP).

Astfel, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătăţii, contribuţie la perfecţionarea procesului curativ-profilactic şi înalt profesionalism, Ordinul „Gloria Muncii” i-a fost conferit domnului Alexandru LUNGU, şef de secţie,  care onorează şi funcţia de preşedinte al sindicatului la Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP).

 

Medalia „Nicolae Testemiţanu” a fost conferită domnului Constantin Marola, şef secţie la Centrul de Sănătate Publică raional Străşeni, şi domnului Ion ŞALARU, director adjunct al Centrului Naţional de Sănătate Publică.

 

 Cu această ocazie, administraţia şi colectivul CNSP felicită călduros colegii care s-au învrednicit cu înaltele distincţii de stat, dorindu-le sănătate, succese şi noi realizări în activitatea nobilă întru asigurarea bunăstării sănătăţii populaţiei şi sănătăţii publice în ansamblu.

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul                                                                                                                                                                                                                    022574700

  • În perioada 01.01– 16.12.2019, au fost înregistrate 90 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 23 au fost de import. Din numărul total de cazuri de rujeolă, 40 au fost înregistrate în perioada 01.06-30.07.2019. Au fost confirmate alte 2 cazuri de rujeolă înregistrate la copiii contacți cu cazul recent confirmat din Chișinău. Alte 2 cazuri suspecte la rujeola au fost înregistrate în Chișinău, la o persoană, în vârstă de 32 ani şi respectiv, la un copil cu vârsta de 1 an, nevaccinat. Cazurile se află în proces de investigare. Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău–58 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–2 cazuri, Edineț–1 caz, Stefan Vodă–1 caz, Glodeni – 1 caz și Dondușeni – 1 caz. Pe parcursul anului 2018 au fost înregistrate 340 de cazuri confirmate de rujeolă.  VACCINUL ÎMPOTRIVA  RUJEOLEI  PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!

© 2019 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.