Fiecare persoană revenită în țară este îndemnată să apeleze LINIA VERDE a ANSP: 080012300, în cazul în care prezintă următoarele simptome: -febră -tuse -rinoree (nas curgător) -dificultăți de respirație

Republica Moldova prezentă la cea de-a 31-a sesiune a Comitetului Codex Alimentarius pentru Europa

În perioada 30.09.2019 – 04.10.2019, în orașul Almaty, Kazachstan, se desfășoară cea de-a 31-a sesiune a Comitetului Codex Alimentarius pentru Europa (CCEURO).

Republica Moldova este reprezentată la acest eveniment de către dl Vasile Guștiuc – director adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, inspector șef sanitar de stat și dl Ion Toma – director general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Pe parcursul desfășurării celei de-a 31-a sesiuni CCEURO sunt discutate mai multe subiecte ce vizează protecţia sănătăţii consumatorilor în raport cu factorul alimentar.

Printre principalele subiecte incluse pe agendă se enumără: Consolidarea capacităților în combaterea rezistenței antimicrobiene; Falsificarea produselor alimentare: gestionarea riscurilor și realizarea acțiunilor de prevenire;  Realizarea Planului strategic Codex pentru perioada 2014-2019 și implementarea noului Plan strategic pentru anii 2020-2025, etc.

La fel, în cadrul sesiunii se va alege noul Coordonator al Comitetului Codex Alimentarius pentru Europa pentru următorul mandat.

    Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

© 2020 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.