Centrul de Încercări de Laborator al Direcției DLSP din cadrul ANSP acreditat conform cerințelor versiunii noi a standardului SM EN ISO/IEC 17025:2018

Măsuri privind buna organizare a odihnei de vară a copiilor abordate în cadrul unei mese rotunde, de specialiştii CSP Chişinău

csp chisinau

Pentru buna desfășurare a odihnei de vară a elevilor în perioada estivală a anului curent, specialiştii Centrului de Sănătate Publică Chișinău, din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, au organizat recent, o masă rotundă cu genericul ”Desfășurarea odihnei și întremării sănătății elevilor în perioada estivală anul 2019”.csp chisinau 3

La eveniment au participat conducătorii taberelor de odihnă și responsabilii din cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport şi ai Direcţiilor educaţie de sector.

În cadrul mesei rotunde au fost abordate subiecte ce țin de pregătirea şi dotarea taberelor pentru asigurarea asistenței medicale elevilor, respectarea normelor sanitaro-igienice, prevenirea maladiilor transmisibile, cerințele privind organizarea alimentației copiilor în tabere, precum şi aspecte privind procedura de autorizare sanitară a acestor unități.

 

Concomitent, s-au discutat problemele şi provocările din perioada estivală a aniilor precedenți, întreținerea bazinelor de înot și a teritoriilor, volumul examenului medical și instruirea igienică a angajaților, regulile care trebuie respectate de către personalul didactic care va activa în tabere, dar şi de către copii.

csp chisinau 5csp chisinau 6csp chisinau 4

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

 

 

În perioada 01.01–15.07.2019, au fost înregistrate 59 cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 20 au fost cazuri de import.
În total, 34 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în perioada 01.06-12.07.2019.
Un alt caz suspect la rujeolă a fost înregistrat în mun. Chișinău, la o adolescentă. Cazul se află în proces de investigare.

Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău–29 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–1 caz, Edineț–1 caz, Ştefan Vodă–1 caz și Glodeni-1 caz.

În anul 2018, au fost înregistrate 340 cazuri confirmate de rujeolă.
Informația a fost actualizată la 15.07.2019

VACCINUL ÎMPOTRIVA RUJEOLEI PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!
  1. ro3

© 2019 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.