Masă rotundă la ANSP, în cadrul Săptămânii Internaţionale de prevenire a intoxicaţiilor cu plumb, cu genericul “Eliminarea plumbului din vopsele” (21 octombrie, 2019)

Cu referire la cazul de intoxicaţie la o tabără din Sergheevca, care aparţine Republicii Moldova

Cu referire la informațiile apărute în sursele mass-media privind intoxicarea unor copii la o tabără de odihnă din Sergheevca, care aparține Republicii Moldova, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că organele competente ale Ucrainei au confirmat cazul de intoxicație alimentară, la un număr de 52 de persoane (2 maturi și 50 de copii). Rezultatele examinării epidemiologice preliminare au stabilit că aceştia au sosit la odihnă din regiunile Kiev, Chernihiv și Harkov ale Ucrainei. Prezența copiilor din Republica Moldova, la moment, se precizează.

Starea de sănătate a copiilor este medie, toți au fost spitalizați în spitalul regional din Belgorod-Dnestrovsk și în spitalul raional Belgorod-Dnestrovsk.

Tabăra de odihnă și întremare a sănătății „Medic-2” din localitatea ucraineană Sergheevca, aparține USMF „Nicolae Testemițanu”.

Vom reveni cu informații suplimentare după finalizarea investigării cazului.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

 

 

  • În perioada 01.01.19– 11.10.2019, au fost înregistrate 78 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 23 au fost de import. Din numărul total de cazuri de rujeolă – 40 au fost înregistrate în perioada 01.06-30.07.2019. La începutul lunii septembrie au fost înregistrate 3 cazuri de rujeolă confirmate, toate în mun. Chișinău. Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău–48 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–1 caz, Edineț–1 caz, Stefan Vodă–1 caz și Glodeni – 1 caz. În perioada anului 2018 au fost înregistrate 340 cazuri confirmate de rujeolă. VACCINUL ÎMPOTRIVA  RUJEOLEI  PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!

© 2019 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.