Atenție, serverul poștal a fost portat pe adresa @ansp.gov.md(exemplu: a fost office@ansp.md -acum office@ansp.gov.md), în curînd va migra și pagina web pe adresa ansp.gov.md !!!

Cu referire la cazul de intoxicaţie la o tabără din Sergheevca, care aparţine Republicii Moldova

Cu referire la informațiile apărute în sursele mass-media privind intoxicarea unor copii la o tabără de odihnă din Sergheevca, care aparține Republicii Moldova, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că organele competente ale Ucrainei au confirmat cazul de intoxicație alimentară, la un număr de 52 de persoane (2 maturi și 50 de copii). Rezultatele examinării epidemiologice preliminare au stabilit că aceştia au sosit la odihnă din regiunile Kiev, Chernihiv și Harkov ale Ucrainei. Prezența copiilor din Republica Moldova, la moment, se precizează.

Starea de sănătate a copiilor este medie, toți au fost spitalizați în spitalul regional din Belgorod-Dnestrovsk și în spitalul raional Belgorod-Dnestrovsk.

Tabăra de odihnă și întremare a sănătății „Medic-2” din localitatea ucraineană Sergheevca, aparține USMF „Nicolae Testemițanu”.

Vom reveni cu informații suplimentare după finalizarea investigării cazului.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

 

 

  • În perioada 01.01 – 13.01.2020, cazuri de rujeolă nu au fost înregistrate. Pe parcursul anului 2019, au fost înregistrate 90 de cazuri confirmate de rujeolă, în următoarele teritorii: Chișinău–58 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–2 cazuri, Edineț–1 caz, Ştefan Vodă–1 caz, Glodeni-1 caz și Dondușeni – 1 caz. În anul 2018, au fost înregistrate 340 cazuri confirmate de rujeolă. VACCINUL ÎMPOTRIVA  RUJEOLEI  PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!

© 2020 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.