Participă la Concursul de desene/postere ale elevilor claselor primare, gimnaziale şi liceale, cu genericul „NU UTILIZAŢI SUBSTANŢELE  CHIMICE PENTRU TRATAMENTUL OAMENILOR”! (Regulamentul Concursului: http://ansp.md/index.php/ordine-dispozitii)

Colaboratori ANSP participă în cadrul unui grup de lucru la Evaluarea Tehnologiilor Medicale cu genericul: „Eficiența screeningului cancerului glandei mamare”

Colaboratorii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), conform Acordului de colaborare încheiat cu Institutul de Sănătate Publică din Regatul Norvegiei, în scopul realizării măsurilor stabilite în Planul de acțiuni cu privire la elaborarea politicii în domeniul sănătății publice bazate pe evidențe, participă în cadrul unui grup de lucru la Evaluarea Tehnologiilor Medicale (HTA) cu genericul: „Eficiența screeningului cancerului glandei mamare”.

În acest context, în vederea agreării de comun acord a strategiilor de căutare a reviurilor sistematice, bazate pe evidențe științifice, la finele lunii iunie curent, a fost organizată și desfășurată o conferință – skype a membrilor grupului de lucru (colaboratori ai ANSP, USMF „Nicolae Testemițanu”, IMSP Institutul Oncologic) cu reprezentanți ai Institutului de Sănătate Publică din Regatul Norvegiei.

De asemenea, în cadrul discuțiilor purtate au fost accentuate unele activități ce urmează a fi realizate pe parcursul semestrului II al anului curent.

Totodată, în cadrul conferinței au fost prezentate informații relevante drept urmare a participării dlui Sergiu Otgon, medic specialist, Direcția analiză, planificare și integrare a serviciilor și resurselor în sănătate a ANSP, la Reuniunea anuală în domeniul Evaluării Tehnologiilor Medicale (HTA), eveniment ce s-a desfășurat în Köln, Germania, în perioada  15 -19 iunie curent.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

În perioada 01.01.2019–13.09.2019, au fost înregistrate 78 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 23 au fost de import.
Din numărul total, 40 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în perioada 01.06.2019 - 30.07.2019.
Cele 2 cazuri, înregistrate în mun. Chişinău, la doi copii, cu vârste de până la 2 ani, ambii nevaccinați, au fost confirmate prin investigaţii de laborator.
Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău – 48 cazuri, Drochia – 18 cazuri, Ocnița – 6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni – 1 caz, Edineț – 1 caz, Ştefan Vodă – 1 caz și Glodeni - 1 caz.

Pe parcursul anului 2018 au fost înregistrate 340 cazuri confirmate de rujeolă.
Informația a fost actualizată la 13.09.2019

VACCINUL ÎMPOTRIVA RUJEOLEI PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!
  1. ro3

© 2019 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.