Participă la Concursul de desene/postere ale elevilor claselor primare, gimnaziale şi liceale, cu genericul „NU UTILIZAŢI SUBSTANŢELE  CHIMICE PENTRU TRATAMENTUL OAMENILOR”! (Regulamentul Concursului: http://ansp.md/index.php/ordine-dispozitii)

ANSP participă la Expoziţia Internaţională Specializată „MoldMedizin&MoldDent

În perioada 11-13 septembrie curent, specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) participă la Expoziţia internaţională specializată de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi de stomatologie „MoldMedizin&MoldDent”, organizată la C.I.E. „Moldexpo”.

Evenimentul constituie o oportunitate pentru realizarea unui schimb de experienţă între specialişti şi familiarizarea cu noutăţile în domeniul medical, iar pentru vizitatori este o ocazie de a beneficia de recomandările specialiştilor prezenţi. În acest an, peste 90 de companii din Republica Moldova, Belarus, Italia, Rusia, România, Ucraina, Estonia și alte țări prezintă cele mai noi produse farmaceutice, echipamente medicale și stomatologice, din domeniul medicinei estetice, tehnologiilor informaționale în medicină și a produselor de igienă.

Vizitatorii pot să obţină informaţii şi consultaţii de la specialişti, participând la un amplu program de activităţi privind promovarea sănătăţii şi profilaxia bolilor, oferite de medici de familie, pediatri, cardiologi.

Specialiştii ANSP s-au încadrat activ în realizarea programului propriu-zis expoziţional. Este o oportunitate de a vizita şi a afla informaţii ample privind domeniile de activitate ale ANSP, la standul instituției. 

O sarcină deosebită a specialiştilor este să contribuie la conştientizarea de către cetăţeni a importanţei stilului sănătos de viaţă, promovarea alimentaţiei corecte, a activităţilor fizice şi prezentarea riscurilor fumatului şi alcoolului pentru sănătate. Pe durata expoziției sunt derulate spoturi sociale în care sunt prezentate informații privind drepturile şi accesul la serviciile medicale pentru populaţie, modul activ de viaţă, accesul la apă şi sanitaţie şi obiceiurile unui stil de viaţă în prevenirea diabetului.

Expoziţia Internațională Specializată „MoldMedizin & MoldDent” este organizată cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

În perioada 01.01.2019–13.09.2019, au fost înregistrate 78 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 23 au fost de import.
Din numărul total, 40 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în perioada 01.06.2019 - 30.07.2019.
Cele 2 cazuri, înregistrate în mun. Chişinău, la doi copii, cu vârste de până la 2 ani, ambii nevaccinați, au fost confirmate prin investigaţii de laborator.
Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău – 48 cazuri, Drochia – 18 cazuri, Ocnița – 6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni – 1 caz, Edineț – 1 caz, Ştefan Vodă – 1 caz și Glodeni - 1 caz.

Pe parcursul anului 2018 au fost înregistrate 340 cazuri confirmate de rujeolă.
Informația a fost actualizată la 13.09.2019

VACCINUL ÎMPOTRIVA RUJEOLEI PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!
  1. ro3

© 2019 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.